NK Jarenina Seznam forumov NK Jarenina
novice, treningi, tekme, debata...
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




ŠPORT IN ODGOVORNOST

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    NK Jarenina Seznam forumov -> U 13
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jani
Administrator foruma


Pridružen/-a: 15.10. 2009, 13:37
Prispevkov: 71

PrispevekObjavljeno: 16 Sep 2016 08:18    Naslov sporočila: ŠPORT IN ODGOVORNOST Odgovori s citatom

ŠPORT IN ODGOVORNOST

Kot vemo in tudi vidimo, je v športu zelo pomembno usklajevanje in v nekem trenutku tudi odrekanje določenim stvarem. Pomembno je pravilno postavljanje prioritet in usklajevanje vseh obveznostih otrok, športnikov in tudi staršev. Nogomet žal ni izjema v tem pogledu. Počasi,  a zagotovo prihajate (vaši otroci, vi nogometaši) v obdobje, kjer bo potrebno storiti več v šoli in hkrati se bo intenziteta in frekvenca treningov/tekem povečala. Pravočasen prehod in navajanje na to obdobje je izrednega pomena. Šport bi naj predstavljal veselje in tudi obvezo. Najti pravilno ravnotežje in kompromis med tema dvema, to je težje, a s pravočasnim navajanje in vpeljevanje v življenje, nujen za uspeh. Odločitev, katere vrednote in čemu se bo posvečalo največ časa, je na vas starših. Seveda pa je potrebno poslušati otrokove želje in ga opazovati kaj mu pomeni veliko in kaj mu je v veselje.

Če se odločite za šport morate razumeti, da je trening pomemben in nujen, prav tako, kot je šola pomembna in nujna. Kot v šoli ne moremo izpuščati pouka in preskakovati določena poglavja, lekcije ali razrede, tako tudi ne moremo v športu izpuščati treninge in tekmovanja. Korak po koraku – drugače žal ne gre.

Zato smo tudi tukaj mi, trenerji in strokovni delavci v športu, da vam poskušamo pomagati in olajšati prehod iz enega v drugo obdobje. Trudimo se, da vas pravočasno obveščamo o stvareh, ki so pomembne, o treningih in tekmah, ter s tem poskušamo soustvariti vaš in naš  urnik dela oziroma aktivnosti. Seveda je šola vedno pred športom, saj sam menim, da je uspešen športnik lahko odličen učenec, prijatelj in vzoren sin.

Ker otroci v tej starostni kategoriji prehajajo na "resen" nogomet, so tudi naše zahteve višje. Treningi so usmerjeni v točno določene cilje. Ne pozabite, da je tekma nagrada za trud, ki ga vložijo nogometaši čez tedne, mesece,... Zato se naj izkoristijo vse ponujenone priložnost. V kolikor se bodo izogibali tekmam/turnirjem, takrat, ko so predvideni, se odvzame možnost udejstvovanja komu drugemu.

Da povzamem moje razmišljanje – prehajate v odboje resnejšega dela in udejstvovanja v športu, kjer bo potrebno prevzemati odgovornost. Potrebno se bo s treningom pokazati in prepričati, da ste sposobni za tekmovanje. Na tekmovanju pa pokazati in opravičiti zaupanje. Prav tako pa boste sposobni trening uskladiti z vsemi ostalimi šolskimi in obšolskimi dejavnostmi.  Zato začnite že danes, da jutri ne bo pretežko ali prepozno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    NK Jarenina Seznam forumov -> U 13 Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.